Égisegítség - aternatív gyógyítás

Deprecated: Non-static method pager::getPagerData() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/classes/class.modul.php on line 115

Deprecated: Non-static method URL::build() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/libs/class.pager.php on line 40

Deprecated: Non-static method URL::explodeURI() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/libs/class.url.php on line 48

Deprecated: Non-static method URL::editURI() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/libs/class.url.php on line 49

Deprecated: Non-static method URL::build() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/libs/class.pager.php on line 41

Deprecated: Non-static method URL::explodeURI() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/libs/class.url.php on line 48

Deprecated: Non-static method URL::editURI() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/egisegitseg/public_html/site/xengine/core/libs/class.url.php on line 49
« Vissza

Párkapcsolat

2014.10.23.

Sokan élnek olyan párkapcsolatban, amely megalkuvást jelent a felek, vagy valamely fél számára. Sokan élnek párkapcsolatban nagyon boldogtalanul, bántások és harcok között, vagy csak belefásultan, vagy magányosan. Sokan élnek látszólag jó kapcsolatban, de valójában ez csak a felszín, a kompromisszumok és az illúzió világa, míg a mélyben ott szunnyad valamiféle elégedetlenség, vagy hiány, amit sokszor fel sem ismernek. Ritka a valóban szeretetteljes, harmonikus kapcsolat.

Hogy hogyan tovább, egy nem boldogító kapcsolatból, nehéz kérdés mindenki számára. Van, aki tovább tud lépni, van, aki nem… Van, aki meg tudja oldani, van, aki nem… Sokat lehetne beszélni megoldási lehetőségekről, de ezt majd a végén…

Amiről most beszélni szeretnék, az még a kezdet, az okok, hogy miért is kerülünk bele ilyen, vagy hasonló kapcsolatokba, és mi vezet még egy jó kapcsolatban is a megromláshoz.

Meggyőződésem, hogy ha az igaz párunkat megtaláljuk, akkor nincs szükség a kapcsolatban megalkuvásra, kompromisszumokra, mert akkor azzal a személlyel lehetünk, aki tökéletesen illik hozzánk, és kölcsönösen megfelelünk egymásnak, minden igényt kielégítően.

Az ok, amiért nem a megfelelő párt választjuk, összetett. Először is, már maga a pár-választás is rossz megközelítés. Ha nem választunk, hanem rátalálunk, megtaláljuk, akkor az azt jelenti, hogy hagyjuk, hogy a szívünk vezessen. Ha választunk, az már egy döntés, az elménk döntése. Míg a szívünk pontosan a nekünk megfelelő párhoz vezet, addig az elme az érdekeket figyelembe véve válogat.

Miért bízzuk magunkat az elmére?

Ennek is több oka van, pl. a környezet befolyása, szokásrendszer, türelmetlenség, csalódások, jobb híján…, felkészületlenség, stb.

Régen, volt egy hagyomány, hogy a fiatalokat felkészítették a házasságra. A lányok megtanulták a női feladatokat, a fiuk a férfiak feladatait, és amikor összeházasodtak, mindenki tudta, mi a dolga. Ez is egy út volt a harmonikus együttélés felé, de ez a szokás mára elavult. A világ felgyorsult, összekeveredtek a női és férfi szerepek.

Azonban ma is nagy szükség lenne arra, hogy felkészítsék a fiatalokat a párkapcsolat misztériumára. Ma már nem a társadalmilag jóváhagyott szerepek és teendők elsajátítása szintjén lenne erre szükség, hanem energetikailag. Azért, hogy valóban a megfelelő pár kerüljön mindenki mellé, és azért, hogy ha megtörténik a házasság, vagy a közös élet elkezdődik egymással, ne fulladjon be a kapcsolat, ne romoljon el minden, ami jó és szép is lehetne.

Mi az, ami megronthatja, vagy tévútra vezetheti az emberek kapcsolatát?

A válasz: a programok, amik bennünk vannak és zavart keltenek. Én neveztem el ezeket programoknak, van aki energetikai blokkoknak hívja, vagy elakadásnak, vagy másnak, a lényeg ugyan az.

Az én meglátásom szerint ezek a programok olyanok, mint egy számítógép vírus, teljesen elállítják a harmonikus működést. Vannak aktívak, amikkel szinte születéstől kezdve kínlódunk, vannak inaktívak, amiket egy - egy szituáció vagy élethelyzet aktivál, és akkor kezdi meg működését, és vannak, amik csak úgy menet közben keletkeznek.

A programok keletkezése is különböző. Vannak, amik előző életeinkben keletkeztek traumatikus élethelyzetekben, vagy egy meg nem értett helyzet kapcsán. Van, ami ebben az életünkben alakult ki hasonló módon. Van, amit egy másik ember gondolata vagy kívánalma hoz létre bennünk, sokszor akaratlanul. Van, amit a társadalmi szokásrendszerből öröklünk generációkon keresztül.

Mindezek, az egész életünkre kihatással vannak, és ennek okán tapasztalhatjuk meg, hogy az életünk egy – egy területén nem boldogulunk. A párkapcsolat az egyik legérzékenyebb terület, mert ez az, ahol a legtöbb kárt okozzák a programok.

Konkrét esetek:

  1. Egy hölgy soha nem tudott együtt maradni azzal a férfivel, akit igazán szeretett, mert nem tudott beteljesülni a kapcsolat….. egyik oka ennek, egy olyan program, amit generációsan örökölt, az arisztokrata származása miatt, azt, hogy ebben a társadalmi rétegben a nőknek a szülők választottak párt, és nem mehettek hozzá ahhoz, akibe beleszerettek. Egy régmúlt program, egy egész életet tönkre tehet...
  2. Egy feleség, aki hozzáment szíve választottjához, nagy szeretetben és boldogságban, az évek alatt azonban mégis megváltozott, és elégedetlen lett az életével.... Itt egy olyan program okozta a bajt, ami inaktív állapotban volt, de a házasságkötés aktiválta. Ez szintén egy társadalmi szokásrendszerből kialakult és öröklődött program volt, ami az aktiválódás után megváltoztatta a hölgy harmonikus viselkedését, megnyilvánulását. Mivel a családjában az volt a trend, hogy egy feleség gyereket szül, elhízik, csak a család kiszolgálását és a gyerekről való gondoskodást végzi, a program ezt igyekezett megvalósítani. Olyan ez, mint ha egy bábu lenne, és egy motor mozgatná, amit valaki más irányít. Olyan észrevétlenül történik, és mivel a programnak akarunk engedelmeskedni, akkor érzi „jól” magát, ha a feladat teljesítve. Mivel azonban ez a program jelentősen eltér attól, ami valóban az illetővel harmonikus, így belül a mélyben állandóan egy elégedetlenség rágja, és egyre másra jönnek betegségek, fásultság.
  3.  Egy másik esetben előző életbeli szituációk okoztak olyan kavarodást, ami miatt a hölgy érzelmei diszharmonikusakká váltak, nem tudott különbséget tenni apai szeretet és férfihoz fűződő szeretet között, és emiatt nem sikerültek a kapcsolatai.

A munkám során több hasonló esetet tártam fel, és oldottuk fel ezeket a programokat, ami után kialakulhat egy harmonikus működés, aminek a gyümölcse az örömteli élet.

Ezek a tapasztalataim vezettek oda, hogy azon gondolkozom, hogy ha a fiatalokat egy felkészülés következtében kitisztítanánk ezektől a programoktól, esélyük lenne megtalálni a velük harmonizáló párt, és az együttélésnek, vagy házasságnak sem kellene egy idő után lefelé ívelnie. Megtanulhatnák megfigyelni és kezelni azokat a felbukkanó helyzeteket, amiknek a mélyén sejteni lehet egy esetlegesen diszharmóniát okozó programot.

A célom, megtanítani az embereket arra, hogy ne kelljen állandóan terapeutához szaladgálni drága pénzért, hanem mindenki képes legyen önmaga megoldani, kitisztítani ezeket a programokat, és karban tartani saját energiaterét, rendszerét. Ilyen egyszerű az egész, és bízom benne, hogy egyre többen lesznek, akik mindezt megteszik önmagukért.

Természetesen mindez nem csak a fiatalok kiváltsága. Sosem késő változtatni, és ujjá születni, megújítani és rendbe tenni a meglévő kapcsolatunkat, vagy ha ez nem lehetséges, mert nem a szívünkkel választottunk a kezdetekkor, esélyt adni magunknak, hogy megtaláljuk azt, aki pontosan illik hozzánk.

A kedvezőtlen programjaink feloldása olyan belső egyensúlyhoz vezet, amelyet megtapasztalva, már nem érezzük nehéznek a változtatást, sőt, belső igényünk lesz erre, és mellé betársul az a lélek-erő, ami minden lépésünket segíti, továbbá az Égiek is minden erejükkel támogatják az emberek és a bolygó felemelkedését, amihez elengedhetetlen a bolygón élő emberek boldogsága. Így bizton számíthatunk a segítségükre, támogatásukra, és a munkájukra. Néhányan nem is tudják, mit jelent ez, nekik üzenem, hogy olyan, mintha kifognák az arany halat, aki minden kívánságukat teljesíti!

Szeretettel: Nemes Erika

 
 

 

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Oszd meg barátaiddal is!