2015.12.05.
NÁTHA, INFLUENZA, MEGFÁZÁS, FELFÁZÁS KEZELÉSE, MEGELŐZÉSE, IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE
A téli időszakban sűrűbbé válnak a megfázásos betegségek. Érdemes már az első tünetekkor elkezdeni a kezelést, mert akkor nem fajul el, nem terjed szét, vagy súlyosbodik a helyzet.
Ám még mielőtt tüneteink lennének, vagy gyerekeinknek, vannak jelek, melyek a szervezet gyengülését jelzik. Ilyen a fáradtság felerősödése, karikák megjelenése a szemek körül, koncentráló képesség csökkenése, enyhe orrfolyás. Érdemes ezeket a jeleket megfigyelni és komolyan venni azért, hogy elejét vegyük egy további megbetegedésnek.
Az első, hogy biztosítsunk ilyenkor több pihenést, vitaminban gazdag táplálékokból együnk többet, és egészítsük ki egyéb vitaminokkal, ha lehet, akkor organikussal.
Kérjük egy aromaterapeuta tanácsait, aki a megfelelő illóolajokkal segítve, (vírus és baktériumölő, immunerősítő) azonnal eredményes gyógyulást indít el! Az illó olajok nem csak a gyógyítást segítik, de visszaadják az energiáját a szervezetünknek, (energetizáló, immunerősítő) vagyis időben megelőzhető a betegség létrejötte is!
További információkat az Alternatív gyógyítás > aromaterápia menüpontban olvashatnak.
Ha ez nem lehetséges azonnal, akkor próbálják ki az alábbi módszert, ami házilag is megoldható:
Ha már betegek vagyunk, semmiképpen se csillapítsunk lázat, hiszen akkor azonnal kaput nyitunk a kórokozóknak a szervezetben, és tombolni kezdenek bennünk!
Készítsünk teát az alábbi recept alapján, és igyunk belőle naponta egyszer, ha csak megelőzésre van szükség, naponta kétszer, ha már a fáradtság elhatalmasodott bennünk, vagy karikásak a szemeink, és 3 – 5 alkalommal, ha már betegségtüneteink vannak.
1 l víz
1 púpozott teáskanál szegfűszeg
1 mokkás kanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér por, vagy 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér (ha nincs, kihagyható, de köhögés esetén érdemesebb hozzá keverni, erős köhögésnél a vöröshagyma száraz héjából is tehetünk a főzetbe)
A vizet felforraljuk, beletesszük a fűszereket, és még 2 – 3 percig forraljuk, hogy az illóolajok kioldódjanak. Ha levettük a tűzről, tehetünk bele tea filtert is ízesítésnek (legjobb a csipkebogyó vagy valamilyen gyümölcstea, de torokfájás esetén válasszuk a kamillát, körömvirágot).
Hagyjuk meghűlni langyosra, majd 1 nagy gerezd fokhagymából préseljük ki a levét, és csöpögtessük a teához (legegyszerűbb átnyomni a fokhagyma nyomón, vagy lereszelni, és két kávéskanál között összepréselni, hogy levet eresszen). Ezt nem lehet majd kiérezni a teából, nyugodtan beletehetjük.
Mézzel, citrommal ízesítve finom ízű teát kapunk. Igyuk meg egy napra elosztva, ha betegek vagyunk, vagy több napra beosztva, ha csak immunerősítésre van szükség. Hűtőben tartva nem romlik meg egy hétig sem!
Miért olyan jó a hatása?
Szegfűszeg és fahéj: erős vírusölő tulajdonságai miatt minden vírus ellen bevethető. Ezen felül a fahéj az életerőt növeli, a szegfűszeg pedig erősíti az immunrendszert.
Fokhagyma: erős baktériumölő tulajdonságai miatt a bakteriális fertőzésre javasolt, hatása egyenértékű az antibiotikummal, anélkül, hogy mindez kárt okozna a testünk saját mikroorganizmusainak.
Gyömbér: jó hatású a köhögésre, légcsőhurutra, a fahéjjal és szegfűszeggel együtt felmelegíti a testünket átfázáskor.
Vöröshagyma héj: Köhögyés csillapító.
Kamilla, körömvirág tea: gyulladáscsökkentő.
Hársfa, bodza tea: hurut oldó, nyákoldó, köptető.