Égisegítség - aternatív gyógyítás

Függőség feloldására, stabilitás, biztonság létrehozására irányuló gyakorlat

(Forrás: Égiektől)

Mit nevezek függőségnek?

Amikor függőségről beszélünk, sokan azonnal alkoholra vagy drogokra, esetleg cigarettára gondolnak, pedig ezen kívül még sokkal több minden függőséggel élünk, anélkül, hogy észrevennénk azt. Az alkohol, a drogok, a cigaretta, a mértéktelen ételfogyasztás vagy egyébb szenvedélybetegség, csak másodlagos függőségi elemek, amiket akkor választunk, ha összedől az illúziónk. Ez az illúzió sokminden lehet.

Bizonyos külső körülmények megléte által úgy véljük, hogy biztonságban érezhetjük magunkat. Azt gondoljuk és hisszük, hogyha van családunk, munkahelyünk, pénzünk, hatalmunk, lakásunk, vagy épp sikeresek vagyunk valamiben, akkor stabil a helyzetünk az életben. Azonban ezek a külső körülmények bármely pillanatban megszűnhetnek, akár egyik napról a másikra, és akkor a helyébe megjelenik a kétségbe esés. Olyankor azt éljük meg, hogy minden elveszett, kicsúszott lábunk alól a talaj. ( Ekkor választanak néhányan másodlagos függőséget. ) Ebből az állapotból nehéz felállni. Azonban ilyenkor tudnunk kell, hogy függővé váltunk a külső körülményektől, átadtuk az irányítást és kiszolgáltattuk magunkat ezeknek.

Ha viszont önmagunkban gyökerezzük le magunkat, önmagunk igaz valóságával kapcsolódunk, akkor tudni fogjuk, sőt, bizonyossá válik számunkra, hogy minden képességünk, tudásunk, erőnk megvan ahhoz, hogy biztonságban legyünk. A biztonság, a stabilitás öröktől fogva létezik bennünk, és abban a pillanatban, ahogy kapcsolódni tudunk önmagunk valóságával, megérezzük ezt a biztonságot, bizonyosságot, erőt, békét, tudást, tudatosságot. Amint tudatosul számunkra, hogy mindez bennünk van, és képesek vagyunk megélni, akkor kívül, a külső körülményekben is realizálódik, megjelenik az életkörülményeinkben. Ilyenkor, ha egy külső körülmény, pl. egy munkahely megszűnik, tudni fogjuk, hogy ez csak egy változás az életünkben, ami azért jön létre, mert fejlődünk, és lehetőség nyílik majd egy jobb állásra, esetleg olyan munkára, amiben méginkább kiteljesedhetünk, vagy az anyagi helyzetünk javulását hozza. Ez már tudatosság, ami annak a következménye, hogy alapvetően biztonságban tudjuk magunkat.

Tehát, a folyamat épp, hogy fordítva van, mint ahogyan azt gondoljuk. Minden ami belül van, az jelenítődik meg kívül. Ezért a felelősség minket illet, és nem a kívül levő körülmények összességét. Hajlamosak vagyunk ezt a felelősségvállalást áthárítani másokra, vagy a körülményeinkre, csupán azért, mert így tűnik kényelmesnek, vagy mert ezt tanultuk apáinktól. Azonban ilyenkor saját magunkat ejtjük csapdába.

Amikor mindezzel tisztába kerülünk, akkor viszont el tudunk kezdeni dolgozni önmagunkon azért, hogy az igaz önvalónkkal való kapcsolódás tiszta és érzékelhető legyen. Sok esetben blokkok ( összesűrűsödött energia minőségek, melyek félelemből, kétségekből, akaratból, téves hitrendszerből, átvett viselkedésmintákból, frusztrációkból, ezéletbeli és előző életbeli traumák által létrejött gátakból keletkeznek ) akadályozzák ennek a kapcsolatnak az érzékelését, önmagunk igaz valójának megélését. Ezek azonban feloldhatóak és tisztíthatóak, melyre több különböző módszer is létezik. Az önismereti munka lényegében erről szól.

  1. Felelősségvállalás önmagunkért > első lépés
  2. Kapcsolódás megtisztítása, tudatosodás  > önismereti munka
  3. Tudatos életvitel, spirituális fejlődés > magasabb rezgésminőségű létezés, önmegvalósítás, kiteljesedés, lélekminőségünk tudatos fejlődése, mások tanítása, segítése

 

Energia gyakorlat a függőségek megszüntetésére

Ellazítjuk magunkat, és befelé figyelünk.

Megfigyeljük, vagy elképzeljük, hogy az alsó csakrákból ( 1, 2, 3 ) energia vezetékek csatlakoznak különböző minőségekhez. Ez az adott minőséghez való ragaszkodást, függőséget jelenti.

  1. csakra: pénz, ingatlan, munkahely
  2. csakra: társ, család, vágyak
  3. csakra: étel, drog, alkohol, cigaretta, hatalom, akarat, irányítás

Mihály arkangyalt hívjuk segítségül, megkérjük, hogy ezeket a vezetékeket „vágja el” szabadítsa fel számunkra. ( Ha ebben nem hiszünk, akkor tegyük meg mi magunk a tudatunkkal, úgy hogy elképzeljük ezeket a vezetékeket és egyszerűen elvágjuk egy képzeletbeli ollóval, vagy késsel. Én azért szeretem Mihály angyalt kérni, mert Ő azokat a vezetékeket is látja, amiket esetleg én nem érzékelek, vagy nem gondolom, hogy létezik. )

A szabadon maradt energia vezetékeket csatlakoztassuk be a szív csakrába, illetve azon keresztül át önmagunk valóságának szívcsakrájába, ahonnan tovább kapcsolódik a teremtő isteni forrásba. Ezt egyszerűen képzeljük el bátran, ha nem látjuk, vagy érzékeljük, vagy kérjük, hogy történjen meg. A folyamat mindenképpen létrejön.

Ez az átalakítás abban segít, hogy a függőséghez vezető szálak megszűnjenek, és önmagunk valóságához vezessenek minket, ahol a biztonság valóban jelen van, míg a függőség csak illúzió.

Legvégül feszítsük meg minden izmunkat erősen, majd hirtelen ernyesszük el, és ismételjük meg még kétszer. Ez segít az átalakítást stabilizálni.

Ezt a gyakorlatot nyugodtan megismételhetjük még egyszer kétszer, de többször nem szükséges, mert ennyi elég, hogy stabillá váljon, és elkezdődjenek a pozitív változások.

Persze az elménk olykor nagyon jó szabotőrként működik, tehát lehet kivétel, ha valaki nem érzékeli a változást, akkor vegye igénybe a többi energia gyakorlat segítségét is, tisztítsa magát ezáltal, majd próbálja újra, de semmiképp ne adja fel!