Égisegítség - aternatív gyógyítás

Aromaterápia

Az Esszenciális olajok, egy olyan természetes egészségmegőrzési lehetőség, amellyel a legtöbb problémánk nagyon hatékonyan támogatható. Működik mint fizikai hatóanyag, ugyanakkor, nagyon magas szintű rezgése, és speciális információs tartalma révén, a nehézségeink háttér okaira is hatással van, visszahangolja szervezetünket az egészséges működésre, és aktiválja a szervezet saját öngyógyító folyamatait. Ezáltal a fizikai testet ért károsodások, betegségek gyors ütemben javulhatnak.

Az Esszenciális olajok képesek arra, hogy feloldjanak bennünk minden olyan lelki tényezőt, melyek blokkolják a testünk egészséges működését. Segítséget nyújt kedvezőtlen élethelyzetek kapcsán is, megnyitnak a pozitív életszemlélet, pozitív változások felé. Az Esszenciális olajok világa elvezethet bennünket egy egészséges, harmonikus, boldog, beteljesült élet felé.

Az Esszenciális illóolajok a növények különböző részeiből kinyert szénhidrogén-vegyületek összessége, mely a világ 4 eleméből, fényből, vízből, földből, levegőből áll.
Olyan szubsztancia, melyet csak az aromás növényekből állíthatnak elő. Az aromás növények a legintelligensebbek a növények között. Az illóolaj védi a növényt, taszítja a káros rovarokat, és vonzza a hasznosakat. Az illóolajok révén kommunikál a növény. Szerepet játszik a fotoszintézisben, az anyagcserében, sejtlégzésben és véd az UV sugarakkal szemben.
KVINTESSZENCIA: Minden információ benne van, ami a növényre jellemző. Nagyon magas rezgéssel rendelkezik. A növényeknek frissen, vagy szárítva alacsonyabb a rezgése, mint az embernek, de ha az illóolajat kinyerjük, maga az illóolaj magasabb rezgésű lesz, mint az emberé.

Az illóolaj illatának, belélegzésének hatására rendkívüli folyamatok zajlanak le bennünk.

Levegővétellel információ is cserélődik az emberek között. Az illóolaj az oxigénmolekulához kötődve a légvétellel pillanatok alatt bekerül a tüdőbe és így a véráramba.
Az illóolaj illata a cilián ( szaglósejt) keresztül úgy halad át, mintha kulcs lenne a megfelelő zárhoz, eljut a szaglóhagymához (olfaktorius bulnus), majd onnan idegimpulzust küldd a limbikus rendszernek, amely az érzelmeket veszi, továbbküldi a hippokampusz és a hippotalamuszhoz, mely a hormonháztartás karmestere.
Utasítást ad hormonkibocsátásra. Pl. Rozmaring > adrenalin, Ylang-ylang > endorfin. A megfelelő illóolaj kiválasztásával így elérhetjük a kívánt változást, gyógyulást.

Az illatok befolyásolják a hangulatot, hormonműködést, kreativitást, alkotókészséget, segítenek önmagunkká válni, inspirációt adnak, intuíciót, ráérzést, az étvégyat, testhőmérsékletet, hűtenek-fűtenek, inzulintermelést, teljes anyagcsere-folyamatot, gondolkodást, idegrendszert nyugtatja vagy stimulálja, reakciókat Az illóolaj segít az embernek a pozitív gondolkodásban, az optimista hozzáállásban, lehántja a nehézségeket. Az ember általa visszatalál önmagához.

Éppen ezen tulajdonságai miatt olyan sokrétű, sokszínű és zseniális a hatása.

A hidegen sajtolt növényi olajok speciális zsírsavai, vitaminjai által rendkívüli tápláléka a fizikai testnek, sejtépítő és regeneráló hatású a sejtek számára, egészségessé teszi a sejtműködést, a vérkeringést, a koleszterin egyensúlyát és az agyműködésre is serkentően, jótékonyan hat. Az aromaterápiában segíti az illóolajok bevitelét, hígítását, és kiegészítő terápiaként, táplálékként, vitaminforrásként is alkalmazható.

Az aromavizek az illóolaj vízgőz desztillációja során visszamaradt víz, mely megegyezik az adott illóolaj illatával, tartalmazza a növény eredeti rezgéseit, hasonló gyógyhatással rendelkezik. Az aromaterápia elengedhetetlen részét képezi az alkalmazásuk.

Számomra az aromaterápia egy csodálatos világ, mely gyógyulást, ha kell vigaszt, egyensúlyt, harmóniát, boldogságot hoz az emberek számára. Az alkímia tudománya, melynek művelésével segíthetek másoknak. Kulcs a földi menyország kapujához. 

Néhány kedvenc, jól bevált termék, melyeket vendégeimnek készítek:

 AJAKBALZSAM

Bőrápoló, megszünteti a kiszáradást, berepedezéseket, sebesedést, kellemes íze és illata van. Kétféle kivitelben készül, az egyik gyógyfüves, a másik "dúsitó", vagyis enyhe vérbőséget okozva pirosabb és teltebb lesz az ajkunk. Mindkét kivitel erős baktérium és vírusölő, így gátolja a fertőzéseket, mint pl. a herpesz megjelenését. A parafin alapanyagú szájápolókkal szemben szinte azonnal megszünteti az ajak szárazságát, 1-2 nap alatt regenerálja a sebes, vagy berepedezett bőrt, néhány nap alatt eltünteti a herpeszt.

Összetevők: Méhviasz, kakaóvaj, növényi olajok, körömvirág kivonat, illóolajok.

 

                                       

 

KÉZ- ÉS LÁBÁPOLÓ BALZSAM

Bőrápoló, megpuhítja, rendbe hozza a berepedezett sarkat, lábujjközöket, körömágyat, körmöket. Illóolaj tartalmánál fogva megelőzi és gyógyítja a bőrgombásodást, energetizál, erősíti az immunrendszert, szagtalanít. Abszolút alkalmas igénybevett, kiszáradt lábakra és kezekre.

Osszetevők: Shea vaj, növényi olajok, illó olajok.

 AROMATERÁPIÁS FÜRDŐSÓ

Valódi Esstzenciális illó olaj keveréket tartalmazó fürdősó, mely különböző igények kielégítésére alkalmas, pl: Meditációhoz, Yin/Yang energiák harmonizálására, energetizálásra, ellazításra, immunerősítésre, vágyfokozásra, stresszoldásra. Kedves ajándék is válhat belőle!

Összetevők: Hymalaya só, illóolajok.

 ORR SPRAY

Hatékonyan segíti a megfázás, influenza tüneteit, gyógyulását. Fertőtlenít anélkül, hogy a saját mikroorganizmusokat bántaná, lokalizálja a betegséget, azaz ha már a legelején bevetjük, akkor azonnali öngyógyító folyamatokat indít el a szervezetben, meggátolja a továbbfertőződést, súlyosbodást. Nyákoldó, gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló, felszabadítja a légzést, nem bántja az orr nyálkahártyáját, így akármennyit használhatjuk.

Összetevők: Aromavizek, illóolajok, gyógyító ásványok (hegyi kristály, ametiszt, szodalit, rózsakvarc, tigrisszem, karneol, vörös-jáspis)

 LIMONÁDÉ ÍZESÍTŐ ESZENCIA

Amellett, hogy rendkívül kellemes és különleges ízt kölcsöz a limonádénak, a szervezetünkre is jó hatással van. Összetevőinek köszönhetően frissít, oldja a vegetatív idegrendszeri feszültséget, csökkenti a stresszt, javítja a figyelem összpontosítást, rugalmasítja az erek falát és a kötőszövetet, öregedést gátló hatású, méregteleníti a májat, erősíti az immunrendszert, megelőzi a fertőzéseket. Nagyon finom a Mentás, különleges és inspiráló a Rózsafás, és nyugtató, hűsítő a levendulás.

Összetevők: 100% Illóolajok /citrusfélék, citromfű-félék, + az egyedi ízesítő

 LÉTEZÉS ÖRÖME ESZENCIA

Ez egy igazi, és rendkívül hatékony blokk - oldó keverék, mely rendszeres használata felszabadít bennünket azoktól az energetikai gócoktól, akadályoktól, előnytelen működési mechanizmusoktól, melyek gátolnak bennünket abban, hogy valóban és tartósan megtapasztaljuk a létezésünk örömét. Lényegtelen, hogy az egészségi állapotunk, érzelmi állapotunk, vagy az élethelyzetünk kívánja a pozitív változást, ez a keverék segít. Szépen, egymás után oldja fel mindazt, ami szabotálja a jól-létünket, kiteljesedésünket, vágyaink megvalósítását!

Összetevők: Elsősorban szakrális illóolajok, szívközpontot tisztító és harmonizáló illóolajok, földelő illóolajok és 10% jojóba-szezám növényi olajok.