Égisegítség - aternatív gyógyítás

Aromaterápia

MIT JELENT AZ AROMATERÁPIA?

MIT TUD AZ AROMATERÁPIA?

MI AZ, HOGY ESSZENCIÁLIS ILLÓOLAJ?

Az Esszenciális olajokkal, egy olyan természetes egészségmegőrzési lehetőség áll rendelkezésünkre, amellyel a legtöbb problémánk nagyon hatékonyan támogatható. Ez az AROMATERÁPIA. Működik mint fizikai hatóanyag, ugyanakkor, nagyon magas szintű rezgése, és speciális információs tartalma révén, a nehézségeink háttér okaira is hatással van, visszahangolja szervezetünket az egészséges működésre, és aktiválja a szervezet saját öngyógyító folyamatait. Ezáltal a fizikai testet ért károsodások, betegségek gyors ütemben javulhatnak.

Az Esszenciális olajok képesek arra, hogy feloldjanak bennünk minden olyan lelki tényezőt, melyek blokkolják a testünk egészséges működését. Segítséget nyújt kedvezőtlen élethelyzetek kapcsán is, megnyitnak a pozitív életszemlélet, pozitív változások felé. Az Esszenciális olajok világa elvezethet bennünket egy egészséges, harmonikus, boldog, beteljesült élet felé.

Az Esszenciális illóolajok a növények különböző részeiből kinyert szénhidrogén-vegyületek összessége, mely a világ 4 eleméből, fényből, vízből, földből, levegőből áll.


Olyan szubsztancia, melyet csak az aromás növények állítanak elő. Az aromás növények a legintelligensebbek a növények között. Az illóolaj tartalom védi a növényt, taszítja a káros rovarokat, és vonzza a hasznosakat. Az illóolajok révén kommunikál is a növény. Szerepet játszik a fotoszintézisben, az anyagcserében, sejtlégzésben és véd az UV sugarakkal szemben.

ÉLŐ ANYAG: Az Esszenciális illóolajokat maga a növény állítja elő, és tárolja kis tasakokban. Amikor egy tiszta eljárás során kiürítjük ezeket a tasakokat, akkor ami az üvegbe kerül, ugyan az az élő anyag, amit maga a növény állított elő. Amíg a gyógynövények már nem élő formában is hatékony az egészség visszaállításában, úgy el tudjuk képzelni, hogy egy élő anyag milyen hatékony és különleges gyógyhatással bír. Ha elkészítünk egy gyógyteát egy evőkanál gyógynövényből, ami mondjuk illóolajat is tartalmaz, akkor ebből 25 csészényi kellene, hogy 1 csepp illóolaj bejuthasson a szervezetbe.

Az illóolaj illatának, belélegzésének hatására is rendkívüli folyamatok zajlanak le bennünk.

Levegővétellel információ is cserélődik az emberek között. Az illóolaj az oxigénmolekulához kötődve a légvétellel pillanatok alatt bekerül a tüdőbe és így a véráramba.
Az illóolaj illata a cilián ( szaglósejt) keresztül úgy halad át, mintha kulcs lenne a megfelelő zárhoz, eljut a szaglóhagymához (olfaktorius bulnus), majd onnan idegimpulzust küldd a limbikus rendszernek, amely az érzelmeket veszi, továbbküldi a hippokampusz és a hippotalamuszhoz, mely a hormonháztartás karmestere.
Utasítást ad hormonkibocsátásra. Pl. Rozmaring > adrenalin, Ylang-ylang > endorfin. A megfelelő illóolaj kiválasztásával így elérhetjük a kívánt változást, gyógyulást.

Az illatok befolyásolják a hangulatot, hormonműködést, kreativitást, alkotókészséget, segítenek önmagunkká válni, inspirációt adnak, intuíciót, ráérzést, az étvégyat, testhőmérsékletet, hűtenek-fűtenek, inzulintermelést, teljes anyagcsere-folyamatot, gondolkodást, idegrendszert nyugtatja vagy stimulálja, reakciókat Az illóolaj segít az embernek a pozitív gondolkodásban, az optimista hozzáállásban, lehántja a nehézségeket. Az ember általa visszatalál önmagához.

Éppen ezen tulajdonságai miatt olyan sokrétű, sokszínű és zseniális a hatása.

A hidegen sajtolt növényi olajok speciális zsírsavai, vitaminjai által rendkívüli tápláléka a fizikai testnek, sejtépítő és regeneráló hatású a sejtek számára, egészségessé teszi a sejtműködést, a vérkeringést, a koleszterin egyensúlyát és az agyműködésre is serkentően, jótékonyan hat. Az aromaterápiában segíti az illóolajok bevitelét, hígítását, és kiegészítő terápiaként, táplálékként, vitaminforrásként is alkalmazható.

Az aromavizek az illóolaj vízgőz desztillációja során visszamaradt víz, mely megegyezik az adott illóolaj illatával, tartalmazza a növény eredeti rezgéseit, hasonló gyógyhatással rendelkezik. Az aromaterápia elengedhetetlen részét képezi az alkalmazásuk.

Számomra az aromaterápia egy csodálatos világ, mely gyógyulást, ha kell vigaszt, egyensúlyt, harmóniát, boldogságot hoz az emberek számára. Az alkímia tudománya, melynek művelésével segíthetek másoknak. Kulcs a földi menyország kapujához. 

Aki szeretné jobban megismerni az esszenciális illóolajokat, és kipróbálni, megkóstolni, kérjen időpontot egy személyes bemutatóra. (dij mentes)

Aki szeretne tanulni, és jobban elmélyedni ebben, az oktatás menüpont alatt talál ehhez információt.